Crowdfundingsactie groot succes

Return to all

Er was ruim een maand voor uitgetrokken en binnen 2 dagen was het nodigde bedrag al binnen!

Een horecazaak begin je niet zomaar. Daar is veel lef én geld voor nodig. Met de lef zat het wel goed bij de dames achter Jut & Jul, maar het geld was een ander verhaal. Maar met hun jarenlange ervaring in het horecavak durfde de dames de gok wel aan en besloten de oude Veerstoep in Papendrecht over te nemen.

Een lang gekoesterde droom van de dames, het beginnen van een eigen zaak, kwam daarmee eindelijk uit! De Veerstoep was een icoon in Papendrecht, dus aan de buitenkant hoefde er weinig gedaan te worden, maar voor binnen hadden de dames grote plannen. Zo moest de keuken moet het hart van de zaak worden en daarom moest deze naar het midden van de zaak worden verplaatst. Daarnaast wilden ze door middel van een vide beide verdiepingen met elkaar verbinden voor een open sfeer. Ook het interieur moest grondig aanpakt worden om een hedendaagse sfeer neer te zetten.

Zulke verbouwingen vergen geld, veel geld en daarom besloten de dames achter Jut & Jul een crowdfuningsactie op te zetten. Geheel in eigen beheer hebben ze zo’n campagne bedacht met als uiteindelijke doel zo’n 180.000,- euro op te halen. De dames hadden zichzelf als doel gesteld om dit geld binnen een maand op te halen en lokaal te beginnen met het werven van mensen die geld wilde investeren.

Maar van dit plan kwam helemaal niets terecht, want het verhaal over Restaurant Jut & Jul ging als een lopend vuurtje door Papendrecht en werd met ontzettend veel enthousiasme ontvangen. En niet alleen waren de mensen razend enthousiast over de komst van een nieuwe restaurant, maar ook meldde de ene na de andere investeerder zich. En zo werd er binnen 50 uur de benodigde €180.000,- met de hulp van de inwoners van Papendrecht binnen gehaald.

Dat ze dit geld zo snel bij elkaar zouden krijgen hadden de dames nooit verwacht en mag dan ook het eerste grote succes van Jut & Jul genoemd worden. Al deze support en enthousiaste reacties motiveren de dames nog meer om er een geweldig restaurant van te maken.